Als vervolg op de Jong Diligentia Lezing (10 oktober door prof. Van der Sluis) over de elektriciteitsvoorziening is dit jaar een excursie georganiseerd naar een kolengestookte elektriciteitscentrale: de Amercentrale in Geertruidenberg. Het bezoek vindt ‘s middags plaats en bestaat uit een lezing en een rondleiding.
Daaraan voorafgaand maken we een boottocht van twee uur door de Biesbosch. Tijdens deze tocht wordt een lunch geserveerd.
Het vervoer zal per touringcar geschieden. Het vertrek is ’s morgens in Den Haag, waar we aan het einde van de middag terugkomen. Er kunnen 50 personen mee. Nadere informatie met het definitieve programma van de excursie ontvangt u bij inschrijving.
Voor deze excursie kunt u zich alleen inschrijven via de intekenlijst bij het bestuur voor en na de lezingen van 26 september, 10 oktober en 24 oktober 2016. Inclusief vervoer, boottocht en lunch bedragen de kosten € 30,- per persoon.

26/10/16:  de excursie is volgeboekt. 

Naar aanleiding van vragen van deelnemers gedurende de excursie om meer informatie over de Amercentrale en de rookgasreiniging, ontvingen wij extra informatie van RWE/ Amercentrale:

Op de volgende link is de nodige informatie te vinden over de Amercentrale:
http://www.rwe.com/web/cms/nl/1771654/rwe-generation-se/brandstoffen/overzicht-locaties/nederland/amercentrale/.

Ook ontvingen we een powerpoint file met animaties over rookgasreiniging. De animaties worden alleen getoond in presentatiemodus van powerpoint.

Tenslotte nog enkele technische folders:
Amer power plant
Rookgasontzwaveling
DENOx-installatie
Biomassa verwerking

amercentrale

Naar aanleiding van vragen van deelnemers aan de excursie naar Museum Boerhaave vorig jaar, met de lezing van Robbert Dijkgraaf, ontvingen wij de volgende informatie:

Er is door het museum een bundel, getiteld 'Einsteins Hollandse cirkel', uitgebracht van de lezingen die in het kader van de tentoonstelling 'Einstein & Friends' vorig jaar zijn gehouden. U kunt deze bundel bestellen via een email aan  einstein@museumboerhaave.nl
Meld in de e-mail uw interesse in Einsteins Hollandse cirkel, het gewenste aantal en uw adres. De kosten (inclusief verzending en administratie) bedragen €15,- per stuk. Per terugkerende e-mail sturen wij u de betalingsgegevens toe. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, sturen wij u de bundel(s) op.  

 

.