Lezing 18 december 2023

18 december: De relevantie van vloeistofdynamica voor de huidige uitdagingen van de mensheid

Prof. dr. D. (Detlef) Lohse
Science and Technology
Universiteit Twente

Vloeistofdynamica is een wetenschap met een traditie van meer dan 100 jaar, maar tegelijkertijd is zij de laatste twee decennia actueler dan ooit geworden, met onopgeloste wetenschappelijke vragen en uiterst relevante uitdagingen voor vele toepassingen. De relevantie van de vloeistofdynamica voor het oplossen van de enorme maatschappelijke uitdagingen van de mensheid kan immers nauwelijks worden overschat.
Dit geldt voor de vloeistofdynamica in verschillende onderzoeksgebieden. Niet alleen wat betreft het klimaat, het milieu en de energietransitie, maar ook voor voeding, agrocultuur, high-tech en gezondheid. Tijdens deze lezing zullen een aantal voorbeelden van deze toepassingsgebieden worden belicht en zal worden getoond hoe de vloeistofdynamica hieraan een belangrijke bijdrage levert en ook in de toekomst zal leveren.

Voor meer informatie over de spreker kijk hier.