.

Sprekersgeschenkboek ook voor leden en niet-leden beschikbaar

Sprekers krijgen na afloop van hun lezing een boek cadeau. Sinds 2016 is dat het boek Nobel Werk – de Nobelprijs en Diligentia. Dit boek bevat de verslagen van negen lezingen die tussen 1881 en 2009  bij Diligentia zijn gegeven door Nobelprijswinnaars Hendrik Lorentz, Johannes Van der Waals, Frits Zernike, Gerard 't Hooft, Willem Einthoven, Christiaan Eijkman, Nico Tinbergen, Jan Tinbergen en Peter Debye. Daarnaast bevat het boek zeven lezingen door bekende hoogleraren over het werk van de Nederlandse Nobelprijswinnaars Heike Kamerlingh Onnes, Nico Bloembergen, Simon van der Meer, Martin Veltman, Andre Geim, Jacob van 't Hoff en Paul Crutzen.

Het boek is samengesteld door Peter Hoogeboom en Hette Weijma die ook een inleidend hoofdstuk schreven over de Nobelprijs en de Nederlanders die hem kregen, en een afsluitend hoofdstuk over de geschiedenis van Diligentia. Het heeft 144 pagina's en is uitgevoerd in kleurendruk met een harde omslag.

Het boek kost 10 euro voor leden en 15 euro voor niet-leden, plus 4,70 euro verzendkosten. Het is 'hier' te kopen. Het boek is ook verkrijgbaar bij de bestuurstafel in het theater op Diligentia lezingenavonden.