laatste nieuws:

16 maart: De gevolgen van het corona virus zorgen ervoor dat we op dit moment nog geen concrete afspraken kunnen maken over het bezoek in het najaar. Wel kunnen we iets duidelijker contouren schetsen:
Virgo is prima in staat en graag bereid om een groep bezoekers van Diligentia te ontvangen. De meetopstelling wordt na beëindiging van de huidige meetperiode tussen mei dit jaar en mei volgend jaar onderhanden genomen en is in die periode uitstekend te bezoeken, zonder dat we metingen verstoren o.i.d. Wij mikken nog steeds op een bezoek in oktober of november, maar kunnen op dit moment nog geen datum vastleggen. Zonodig kan het bezoek uitgesteld worden binnen de genoemde periode tot mei 2021. De detail invulling van het bezoek wordt 2e helft mei voortgezet, zodra er nieuws is laten we het weten.
Het ziet er naar uit dat wij een blokreservering kunnen maken bij hotel Bologna in Pisa en daarvandaan met een bus of ander vervoer naar Virgo gaan. Pisa is een mooie stad met veel bezienswaardigheden en goede mogelijkheden om eventueel na afloop van de excursie gezamenlijk ergens te gaan eten.
Kortom iets om naar uit te kijken in deze ietwat onwerkelijke tijd.

14 maart: Er hebben zich tot 14 maart voldoende belangstellenden gemeld om door kunnen gaan met de organisatie. Er is contact opgenomen met VIRGO, het gaat zeker door, maar door de corona perikelen hier en in Italië is er nog geen nadere informatie beschikbaar.

Er is een unieke kans voor Diligentia leden om in het najaar 2020 (oktober of november) een eendaags bezoek te brengen aan de VIRGO gravitatiegolven meetopstelling nabij Pisa in Italië. Op de nader te bepalen datum meldt u zich 's morgens bij de ingang. Dat betekent dat u zelf vrij bent om te reizen en te verblijven zoals u wilt. Een mogelijke suggestie is om te vliegen vanaf Schiphol of vanaf Eindhoven op de dag voor de excursie en terug te keren de dag erna. De vliegtijden zijn heel gunstig (midden overdag) en de prijzen zijn laag. Er zijn voldoende hotels in de omgeving en desgewenst kunt u met vrienden een huurauto nemen om lokaal gemakkelijk en goedkoop te reizen.
De spreker van 20 januari over dit onderwerp, prof. Jo van den Brand, begeleidt ons. Het is nu als eerste van belang om te weten hoeveel serieuze belangstelling er is. Wij denken dat we voor een geslaagde excursie tussen de 10 en 40 deelnemers moeten rekenen. Met minder deelnemers zal het waarschijnlijk niet doorgaan.
U kunt met onderstaand formulier uw serieuze interesse aan ons doorgeven. Aan de hand daarvan, bij voldoende belangstelling, gaan we organiseren, een datum afspreken, programma invullen, enz. enz. Daarover worden de belangstellenden via email op de hoogte gehouden. Als u een introducé wilt meenemen, vermeld dat dan.
 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Ik heb interesse in de excursie naar Virgo en wil graag op de hoogte gehouden worden via email. Ik besef dat er nog onzekerheden zijn, maar als die naar tevredenheid zijn ingevuld, ga ik zeker mee.
Eventuele toelichting: