Lidmaatschap

Lidmaatschap

Het lidmaatschap biedt u de volgende voordelen:

  • U kunt het hele seizoen de lezingen van Diligentia - vijftien in totaal - bezoeken.
  • Jaarlijks wordt een excursie georganiseerd voor de leden.
  • Desgewenst kunt één introducé meenemen, zowel naar de lezingen als bij de excursie.
  • U ontvangt aan het begin van het seizoen een programmaboekje met titels, sprekers en samenvattingen van alle lezingen.

 • Aan het einde van het seizoen ontvangt u het in kleur gedrukte jaarboek waarin alle sprekers hun lezingen op papier hebben gezet.
 • Voor iedere lezing ontvangt u een herinneringsmail met de naam van de spreker, de titel en een samenvatting.
 • Op de website vindt u alle verenigingsinformatie en kunt u alle video’s van de lezingen terugkijken, oude manuscripten en jaarboeken inzien, enz. enz.

Het lidmaatschap kost € 35,- per verenigingsjaar van 1/7 – 30/6 (het lezingenseizoen loopt van september tot mei).
Studenten en scholieren betalen € 7,50 per verenigingsjaar (zij krijgen geen jaarboek, dit is desgewenst wel apart te koop).
Het is voor de herinneringsmails en overige communicatie belangrijk dat wij uw email adres hebben!

Jaarboek

De leden ontvangen in het 3e kwartaal een gedrukte versie van het nieuwe jaarboek. Dit volledig in kleur gedrukte boek bevat de lezingen van het afgelopen seizoen en veel verenigingsinformatie. Het jaarboek is ook als pdf in te zien op de website en te downloaden. Wilt u geen (papieren) jaarboek ontvangen, stuur dan een bericht naar het bestuur.

Lid worden

Nieuwe leden krijgen tijdelijk een prachtig boek cadeau, de Diligentia uitgave Nobel Werk.
Lid worden kan eenvoudig online.

U moet alle gevraagde velden invullen en daarna afrekenen via iDeal. Wanneer de betaling is gelukt, krijgt u binnen enkele minuten een e-mail ter bevestiging (wanneer u geen email hebt gekregen, wilt u dan ook even in uw spam box kijken?) en spoedig daarna een email van de secretaris met verdere informatie. Ieder nieuw lid ontvangt een welkomstpakket met daarin de ledenpas, informatie over Diligentia, een programmaboekje, het nieuwste jaarboek en tijdelijk als welkomstgeschenk het boek Nobel Werk.

Wordt u later in het seizoen lid, dan bedraagt de contributie:
€ 5,-  x 'het aantal lezingen nog te gaan' + € 5,- voor de online video's achter wachtwoord.

Lidmaatschappen lopen tot het einde van het verenigingsjaar (30 juni) en worden telkens stilzwijgend verlengd.

Contributiebetaling

In de zomer voor aanvang van het nieuwe lezingenseizoen ontvangt ieder lid een verzoek om de contributie te betalen.
U kunt zelf op ieder moment controleren of u de contributie al heeft betaald en indien niet, deze direct per iDeal voldoen.

Als u uw lidnummer (dit staat o.a. op uw ledenpas onder de barcode) en achternaam invult, zoekt het systeem voor u op of u dit seizoen al betaald heeft en vermeldt dan de datum. Als u nog niet betaald heeft, wordt u doorgeleid naar het iDeal betalingsscherm en kunt u de voor u geldende contributie eenvoudig en snel voldoen.

Opzeggen

Opzegging van het lidmaatschap moet voor de ingang van het nieuwe verenigingsjaar, dus voor 1 juli via een bericht naar het bestuur. U ontvangt van ons een bevestiging van uw uitschrijving als lid.

Wijziging lidgegevens

Wijzigingen van uw gegevens (postadres, emailadres, soort lidmaatschap, enz.) kunt u doorgeven via een bericht aan het bestuur. U ontvangt van ons een bevestiging zodra de wijziging is opgenomen in het ledenbestand.