Nieuws

Verenigingsnieuws

Diligentia lezingen gedurende avondklok

Nieuws |

Gedurende de periode van de avondklok en het beperkte huisbezoek (1 persoon per dag) zullen de Diligentia lezingen toch door kunnen gaan. Technisch wijzigt er iets zodat de spreker, de dagvoorzitter, de website operator en de videotechnicus allemaal vanuit hun eigen huis kunnen werken, maar wel met elkaar verbonden zijn. U zult er als toeschouwer weinig van merken.
Naar aanleiding van enkele klachten over de verstaanbaarheid van de spreker in de laatste 2 livestreams hebben we technische aanpassingen gemaakt, zodat het hopelijk voortaan beter te verstaan is.

Geen zaalplaatsen tot zeker 15 feb 2021

Nieuws |

In verband met de verlenging van de lockdown tot 9 februari 2021 zullen alle lezingen tot en met maandag 15 februari uitsluitend via een livestream te volgen zijn.
Het bestuur hoopt dat daarna de laatste vier lezingen van het seizoen weer als vanouds in het theater Diligentia kunnen plaats vinden. Zodra er meer bekend is, wordt dit op de website aangekondigd.
Naar aanleiding van positieve reacties zal de livestream in ieder geval ook beschikbaar blijven.

Datumwijziging lezing volgend seizoen

Nieuws |

In een nieuwsbericht van 23 oktober 2020 zijn de data aangekondigd voor de lezingen van het volgende seizoen. Nu is er een wijziging te melden: de eerste lezing van het volgende seizoen is verplaatst van maandag 20 september 2021 naar 13 september, in verband met de beschikbaarheid van het theater.

Nobelprijs Verklaard Lezing over Economie

Nieuws |

Op 12 april 2021 zal Prof. dr. P.J.J. (Jean-Jacques) Herings van de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht de Nobelprijs Verklaard Lezing geven, getiteld “Feilloos Veilen”. Het bestuur is verheugd over deze mooie afsluiting van het seizoen. In de lezing is o.a. aandacht voor de speltheorie die aan de veilingtheorie ten grondslag ligt. Zie voor meer informatie de pagina Programma.

Theater Diligentia blijft voorlopig gesloten

Nieuws |

Door de nieuwe lockdown blijft het theater voorlopig nog gesloten en zullen de lezingen van 4 en 18 januari 2021 alleen als livestream verzorgd worden. Het bestuur hoopt na 19 januari afhankelijk van de dan geldende maatregelen weer lezingen vanuit Diligentia met publiek te verzorgen. Deze zullen ook via livestream te volgen zijn.