Nieuws

Verenigingsnieuws

Theater Diligentia blijft voorlopig gesloten

Nieuws |

Het Algemeen Dagblad publiceerde dinsdag 10 november een interview met de directeur Lucien Kembel van theater Diligentia, waarin deze bekend maakte dat het theater voorlopig gesloten blijft, ook als na afloop van de thans geldende algemene sluiting van theaters het weer mogelijk is om voorstellingen met maximaal 30 personen te organiseren. Het is niet duidelijk wanneer het theater weer open gaat, in ieder geval niet voor 1 januari en in het interview werd zelfs 1 april als datum genoemd. Tot die tijd zal het bestuur de lezingen uitsluitend via livestreams kunnen aanbieden.

Zilveren medaille voor Jesse Fitié

Nieuws |

Jesse Fitié, een van de winnaars van de Diligentiaprijs voor Scholieren 2020 en ex-leerling van het Maerlant-Lyceum, heeft in september ook nog een zilveren medaille behaald op de Internationale Wiskunde Olympiade. Een bijzonder knappe prestatie! Vorig jaar behaalde hij brons op de Nationale Wiskunde Olympiade. Jesse studeert nu Wiskunde en Computer Science aan de Technische Universiteit Eindhoven.

De Internationale Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wedstrijd voor teams van zes scholieren uit ongeveer honderd landen. Normaal gesproken vindt dit zevendaagse evenement in juli plaats in het organiserende land – dit jaar had dat in Sint-Petersburg, Rusland, zullen zijn –, maar vanwege het coronavirus was de wedstrijd in eerste instantie uitgesteld naar september. Later is besloten het evenement als wedstrijd-op-afstand plaats te laten vinden, met videosurveillance vanuit Rusland en onafhankelijke waarnemers in alle deelnemende landen. Leerlingen werkten, op een centrale plek in hun eigen land, op twee achtereenvolgende wedstrijddagen individueel aan in totaal zes opgaven van hoog wiskundig niveau. Op elke wedstrijddag kregen ze hiervoor vier en een half uur de tijd en voor elke opgave konden ze zeven punten verdienen.

Bronnen:
https://www.wiskundeolympiade.nl/
https://rijswijksdagblad.nl/lokaal/jesse-fiti-uit-rijswijk-zilver-internat-wiskunde-olympiade

Data lezingenavonden volgend seizoen

Nieuws |

Hoewel het lezingenseizoen nog maar kort geleden begonnen is, zijn de voorbereidingen voor het volgende lezingenseizoen al weer van start gegaan. De volgende data zijn vastgelegd (onder voorbehoud), zoals gebruikelijk maandagavonden met een aanvangstijd van 20:00 uur:
2021
20 sept
4 okt
18 okt
1 nov
15 nov
29 nov
13 dec

2022
3 jan
17 jan
31 jan
14 feb
28 feb
14 mrt
28 mrt
11 apr

Lezingen tot nader order alleen als livestream

Nieuws |

Na de succesvolle livestream vanuit huis van de lezing op 19 oktober gaat het bestuur door met het verzorgen van livestreams van de komende lezingen vanuit een huiskamer / kantoor, zolang het theater ivm de Covid maatregelen gesloten blijft.
Het reserveren van zaalplaatsen is voorlopig niet mogelijk, wel zijn er livestreamkaartjes te koop via de website.
Leden krijgen steeds tijdig een herinneringsmail met daarin een link waarop de livestream gratis is te bekijken. Het stellen van online vragen blijft mogelijk en verhoogt de aanwezigheidsbeleving.

Theater Diligentia vier weken gesloten

Nieuws |

Vandaag is bekend geworden dat ons theater Diligentia vier weken dicht gaat, t/m 11 november. Dit betekent dat de lezingen van 19 oktober en 2 november niet in het theater gegeven zullen worden. Het bestuur probeert nu te organiseren dat deze vanaf een alternatieve locatie uisluitend als livestream aangeboden zullen worden. Zodra hierover meer bekend is vermoedelijk a.s. vrijdag, ontvangen de leden een email met nadere informatie. Nieuwe informatie verschijnt ook op de website.
Alle zaalplaatsreserveringen voor 19 oktober komen hierbij te vervallen. De livestream kaartjes blijven bij doorgang van de livestream gewoon geldig.