Nieuws

Verenigingsnieuws

Lustrumviering op 11/9/2023

Nieuws |

Diligentia bestaat dit jaar al weer 230 jaar. Om dit heuglijke feit te vieren organiseert het bestuur op maandag 11 september een extra avond van 20:00 – 22:00 uur, met een uniek en prachtig programma alleen voor leden en een beperkt aantal introducés. Meer informatie volgt in de komende tijd.
In verband met de te verwachten drukte is het verstandig om tijdig een zaalplaats te reserveren, dit is noodzakelijk zowel voor leden als voor hun introducés. Reserveer svp alleen als u zeker van plan bent om het evenement bij te wonen en als u in het seizoen 2023-2024 lid blijft en uw contributie betaalt.

Download de lezing van Remco Duits, 6 maart 2023

Nieuws |

De lezing van Remco Duits over geometrische beeldanalyse en artificiële intelligentie werd gekenmerkt door een stevig inhoudelijk gehalte. De uitleg werd verluchtigd en vereenvoudigd met vele voorbeelden, video’s en animaties. Daarnaast stonden op de slides verwijzingen naar achtergrondverhalen.
Remco heeft zijn integrale presentatie beschikbaar gesteld voor iedereen die er nog eens rustig naar wil kijken of zich er verder in wil verdiepen. De presentatie is gemaakt in Powerpoint en heeft een omvang van 180 MB. Na downloaden moet de file met Powerpoint geopend worden. Bij weergave in “presentatiemode” zijn alle animaties zichtbaar en de links naar achtergrondartikelen beschikbaar.
De file is hier te downloaden.

Oud bestuurslid Mia Evers overleden

Nieuws |

Deze week bereikte ons het verdrietige bericht dat mw. J.W.M. (Mia) Evers op 1 februari 2023 is overleden. Mia was lange tijd secretaris van de vereniging, nl. van 1984 – 1999. Vele oudere leden en zij die al lang lid zijn, zullen zich haar herinneren. Ook na haar bestuurstijd bleef ze “haar Diligentia” een warm hart toedragen en geïnteresseerd in de lezingenprogramma’s.

video opname lezing 23 jan 2023 achter wachtwoord

Nieuws |

De video opname van de lezing van Prof. Toby Kiers op 23/1/2023 zal achter wachtwoord komen, dus alleen toegankelijk voor leden, in verband met nieuwe, nog niet gepubliceerde resultaten die zij heeft besproken. De video komt binnen enkele dagen beschikbaar op de pagina programma.

Nadere informatie over de Nobelprijs Verklaard lezing

Nieuws |

Op 17 april 2023 zal dr. G.L. (Gerrit) Dusseldorp van de Universiteit Leiden de Nobelprijs Verklaard lezing houden. Naar aanleiding van de toekenning van de 2022 Nobelprijs voor Geneeskunde aan Svante Pääbo zal zijn onderzoek naar de menselijke evolutie worden toegelicht door Gerrit Dusseldorp en in het bijzonder spreken over de complementaire gegevens uit de paleo-antropologie, paleo-genetica en archeologie bij onderzoek naar de evolutie van de mens.
Nadere informatie over de lezing vindt u via de pagina Programma. Het programmaboekje dat u kunt downloaden is ook aangepast met deze extra informatie.