Nieuws

Verenigingsnieuws

Algemene Ledenvergadering 29 november

Nieuws |

Omstreeks 5 november ontvangt u de stukken voor de Algemene ledenvergadering, die wordt gehouden op 29 november 2021, direct na afloop van de lezing door prof. Van Maarseveen. Het bestuur hoopt dat u de lezing en de vergadering in groten getale zult bijwonen. Er zal geen livestream van de ALV zijn, zoals vorig jaar, omdat de zaal weer volledig toegankelijk is. De vergaderdocumenten worden per email verstuurd. Leden waarvan wij geen email adres hebben, krijgen een papieren versie per post. Omwille van kostenbesparing verzoeken wij leden die geen emailadres hebben opgegeven, om dat alsnog te doen via het contactformulier.
De stukken voor de ALV zullen vanaf 5 november ook op de website zijn in te zien op de pagina ALV, alleen voor leden (dus inloggen met uw emailadres en lidnummer noodzakelijk).

Email problemen oplossen

Nieuws |

Af en toe ontvangen wij berichten van leden dat zij emails die door ons verstuurd worden niet ontvangen of dat deze in de Spambox terecht komen. Dit gebeurt met name bij emailaccounts die vallen onder Yahoo.com en afgeleide providers zoals CS.com en AOL.com.
Als u hier last van heeft, probeer dan om het Diligentia domein als vertrouwde afzender aan te merken in uw mailprogramma. Dit kan bijv. in Outlook door op een mail van Diligentia met de rechter muisknop te klikken en in het keuzemenu dat dan volgt bij Spam of Junk o.i.d. (afhankelijk van de taalinstelling in uw PC) aan te vinken dat deze mails nooit geblokkeerd moeten worden. Een andere methode die soms werkt is het Diligentia mailadres opnemen in de kontaktenlijst van uw mailprogramma.
Als dit allemaal niet helpt, dan is een heel andere mogelijkheid het nemen van een emailadres bij een andere provider, bijv. bij Gmail van Google. Daarmee behoren de problemen tot het verleden.

Streaming weer uitstekend van kwaliteit

Nieuws |

Na een paar hobbels bij de start van het seizoen is de kwaliteit van onze livestreaming weer uitstekend. U ziet en hoort vanaf 5 minuten voor aanvang de zaal in Theater Diligentia, en vervolgens komt de lezing weer kraakhelder in beeld en geluid op uw scherm. Veel kijk en luister plezier!

Theater weer volledig toegankelijk

Nieuws |

Onze lezingen zijn weer terug waar ze horen: in Theater Diligentia. Na controle van de Coronapas QR code aan de deur zijn de foyer en de zaal weer als vanouds toegankelijk. Zo kunnen we weer genieten van een spreker op het podium, van de discussie in de zaal, en van onderling napraten met een drankje in de foyer. Het theater is groot genoeg om ongewenst gedrang te voorkómen.

 

4 oktober volledige zaalcapaciteit beschikbaar

Nieuws |

Door de recente overheidsaanpassing van de coronamaatregelen is bij de lezing op 4 oktober de volledige zaalcapaciteit weer beschikbaar. Ook kunt u tijdens uw bezoek aan Diligentia weer vrij rondlopen en voor en na afloop van de lezing gebruik maken van de bar en de foyer.
Let op: de toegangscontrole bij de ingang van het theater blijft strikt: u moet een geldig coronabewijs, een ID en uw ledenpas of zaalplaatsreservering tonen. Zonder deze attributen moeten wij u helaas de toegang weigeren.
Het bestuur zal ook weer als vanouds aanwezig zijn in de foyer voor vragen, (hernieuwde) kennismaking, informatie, verkoop van boeken, afhalen van welkomstpakketten voor nieuwe leden, enz.
Wij hopen op een grote opkomst: de controle bij de ingang helpt ons allemaal om ons veilig te voelen op de lezingavond, we kunnen met een gerust hart bij elkaar komen!