Diligentia website is geheel vernieuwd!

Sinds 11 mei staat onze nieuwe website online. De functionaliteit is grotendeels dezelfde gebleven, maar de leesbaarheid is sterk verbeterd, o.a. voor smartphonegebruikers.
Op de homepage zijn korte introducties naar onze activiteiten te vinden, met tekst-linkjes en knoppen om snel iets te vinden. Ook is er helemaal rechtsboven een zoeksymbooltje (een loupe) waarmee de hele site op tekst doorzocht kan worden. Naast dat symbool vindt u het menu dat ook op iedere pagina aan de linkerzijde wordt weergegeven. Op een smartphone verhuist dit linkermenu naar het einde van de pagina, ter verbetering van de leesbaarheid.
De pagina “programma” is nieuw. Hier vindt u in een oogopslag alle lezingen van het lopende (inmiddels afgelopen) seizoen. Klik op de (blauwe) titel van een lezing en de samenvatting verschijnt. Klik op het woordje video (“video (ww)” voor video’s achter wachtwoord) en de video verschijnt schermvullend. Overigens zijn de video’s van dit seizoen ook bij elkaar gezet op de pagina “recente video’s” in het oude vertrouwde format.
Er zijn twee nieuwe rubrieken waarin regelmatig berichten worden geplaatst: de rubriek nieuws (pagina “nieuws”) en de rubriek wetenswaardigheden (pagina “wist u dat?”). Van de laatste berichten verschijnen op de homepage de eerste regels, klik op “verder lezen” om het hele bericht te zien.
Op de pagina “Lezingenarchief” zijn alle sprekers, titels, manuscripten en video’s te vinden en direct te bekijken. Er zijn uitgebreide zoek en sorteermogelijkheden. Het is heel eenvoudig om bijvoorbeeld alle video’s van Nobelprijs verklaard lezingen over biologie te vinden. Uitgebreide uitleg staat op de pagina zelf.
Wij hopen dat u veel plezier en gemak van de nieuwe website zult ondervinden. Reacties zijn natuurlijk welkom bij het bestuur via het contactformulier.