Nobel Werk

Diligentia boek "Nobel Werk"

In 2016 verscheen dit door Diligentia uitgegeven boek. Het bevat de verslagen van negen lezingen die tussen 1881 en 2009 bij Diligentia zijn gegeven door Nobelprijswinnaars Hendrik Lorentz, Johannes Van der Waals, Frits Zernike, Gerard 't Hooft, Willem Einthoven, Christiaan Eijkman, Nico Tinbergen, Jan Tinbergen en Peter Debye. Daarnaast bevat het boek zeven lezingen door bekende hoogleraren over het werk van de Nederlandse Nobelprijswinnaars Heike Kamerlingh Onnes, Nico Bloembergen, Simon van der Meer, Martin Veltman, Andre Geim, Jacob van 't Hoff en Paul Crutzen.

Het boek is samengesteld door Peter Hoogeboom en Hette Weijma die ook een inleidend hoofdstuk schreven over de Nobelprijs en de Nederlanders die hem kregen, en een afsluitend hoofdstuk over de geschiedenis van Diligentia. Het heeft 144 pagina's en is uitgevoerd in kleurendruk met een harde omslag.

Sprekers krijgen na afloop van hun lezing dit unieke boek cadeau. Het boek is online te koop in onze boekwinkel, het kost € 10,- voor leden en € 15,- voor niet-leden, plus € 4,70 verzendkosten. Het is ook verkrijgbaar bij de bestuurstafel in de foyer van het theater op Diligentia lezingenavonden.