Nobel Werk

Diligentia boek "Nobel Werk"

In 2023 is de tweede druk verschenen van dit succesvolle, door Diligentia uitgegeven boek. Het boek behandelt eerst algemene aspecten van de Nobelprijs en gaat vervolgens in op de Nederlandse Nobelprijswinnaars vanaf het eerste begin in 1901 tot de laatste in 2021. De winnaars in de categorieën Natuurkunde, Fysiologie of Geneeskunde, Scheikunde en Economie komen uitgebreider aan bod. Over iedere winnaar en over het bekroonde werk is achtergrondinformatie gegeven. Van de winnaars die hun onderzoek bij Diligentia gepresenteerd hebben, is het manuscript dat we daarvan in ons lezingenarchief hebben, afgedrukt. Als de winnaar niet zelf bij Diligentia heeft gesproken dan is een verslag afgedrukt van een andere spreker die het onderwerp van de Nobelprijswinnaar heeft besproken in een lezing bij Diligentia.
Het laatste hoofdstuk behandelt de geschiedenis van de Koninklijke Maatschappij voor Natuurwetenschappen 'Diligentia'. Dit hoofdstuk is geschreven door oud bestuurslid Hette Weijma.

Het boek is samengesteld door Peter Hoogeboom, hij schreef ook de inleidende hoofdstukken, de achtergrondinformatie over de winnaars en de uitleg van het bijzondere van hun prijzen. Het nieuwe boek telt 184 pagina's (dus 40 meer dan de eerste druk) en is uitgevoerd in kleurendruk met een harde omslag.

Sprekers krijgen na afloop van hun lezing dit unieke boek cadeau. Voor anderen is het te koop bij de bestuurstafel in de foyer van het theater op Diligentia lezingenavonden. Het boek kost € 15,- voor leden en € 20,- voor niet-leden. Het is ook online te koop in onze boekwinkel, maar dan betaalt u extra € 5,00 verzendkosten.