Leden zaalplaats reserveren

Zaalplaats reserveren (voor leden en introducés)

Momenteel is het aantal zaalplaatsen door de 1,5 m afstandsregel zeer beperkt tot 70 stoelen. Daarom moeten ook leden die een lezing willen bijwonen een plaats reserveren, hieraan zijn geen kosten verbonden. We verwachten wel dat iedereen afwisselt tussen de mogelijkheid om in de zaal aanwezig te zijn en via de livestream thuis te kijken. Ook het bestuur zal haar aanwezigheid noodgedwongen beperken.
Tijdelijk geen zaalplaatsen, zie de pagina nieuws.
Wanneer u lid bent mag u gratis één introducé naar elke lezing meenemen, maar door genoemde beperking geven we bij het reserveren van zaalplaatsen voorrang aan leden. Als er op de zaterdag voor de lezing nog zaalplaatsen beschikbaar zijn, kunt u tot uiterlijk zondagavond 18:00 uur een plaats voor uw introducé reserveren. Dit kan ook als u eerder al een plaats voor uzelf heeft gereserveerd, dit leidt niet tot een dubbele reservering voor uzelf.
Zaalplaatsen gaan in de huidige situatie uitsluitend via de website. Aan de zaal zijn geen kaarten verkrijgbaar.
Om iedereen gelijke kansen te geven, is het alleen mogelijk om voor de eerstvolgende lezing te reserveren. Negen dagen voor aanvang van de lezing (op zaterdag), nadat u een herinneringsmail voor de lezing heeft ontvangen, start de reservering voor leden. Een week later, op de zaterdag voor de lezing, kunnen, indien er nog plaatsen over zijn, introducékaartjes gereserveerd worden.

In het bestelformulier kiest u de lezing, vult uw lidmaatschapsnummer in (het nummer dat op uw ledenpas onder de barcode staat) en ter controle uw achternaam (zonder tussenvoegsel), aantal introducékaartjes opgeven en daarna klikken op 'aanmelden'. Binnen enkele minuten ontvangt u dan een e-mail die u aan de zaal als kaartje kunt gebruiken voor uw introducé en eventueel ook voor uzelf. Neem echter ook uw ledenpas mee.
Wilt u even uw spambox checken wanneer u binnen enkele minuten geen e-mail ontvangt? Als u geen email adres bij Diligentia heeft opgegeven, maar wel een introducé heeft, neem dan contact op met het bestuur via het contactformulier.

Bij het betreden van het theater Diligentia zijn de Algemene Bezoekersvoorwaarden van kracht.

Aanvullende regels rondom uw theaterbezoek in verband met de coronamaatregelen:

  • Theater Diligentia volgt de richtlijnen van het RIVM en het VSCD om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en om iedereen te beschermen.
  • Plaatsreserveringen worden gecontroleerd bij de ingang van het theater. Tevens wordt u gevraagd naar ziekteverschijnselen. Zonder reservering en ook in geval van ziekteverschijnselen mag u niet naar binnen.
  • Door spreiding in de aankomsttijd wordt een lange rij bij de ingang voorkomen. Wij adviseren om tussen 19:30 en 19:50 uur bij de ingang van het theater aan te komen.
  • Bij binnenkomst dient u uw handen te desinfecteren met handgel die voor u klaarstaat. Er kan geen gebruik worden gemaakt van de garderobe. Het dragen van een mondkapje wordt op prijs gesteld, vooral bij het in -en uitlopen en bij toiletbezoek, liefst ook in de zaal.
  • Houdt u aan de geldende coronaregels, bewaar steeds 1,5 m afstand. Het theater maakt gebruik van vaste looproutes om te garanderen dat aan de 1,5 meter afstand kan worden voldaan. Er zijn drie éénrichting routes: route bar, route toilet en route zaal. Route bar geeft u de mogelijkheid een drankje te bestellen, die u mee de zaal in mag nemen. Route toilet geeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van het toilet. Route zaal geeft u toegang tot de theaterzaal. Eenmaal in de zaal kunt u geen gebruik meer maken van het toilet.
  • Uw plaatsreservering betreft alleen een zitplaats in de zaal, het is geen stoelreservering. Bij binnenkomst in de zaal wordt u een plek toegewezen.
  • Iedereen zit apart, het is vooralsnog helaas niet mogelijk om 2 personen uit hetzelfde huishouden bij elkaar te laten zitten.
  • U kunt de zaal pas na afloop van de lezing en de discussie weer verlaten. De theater medewerkers en bestuursleden coördineren het verlaten van de zaal, zodat ook hierbij de 1,5 meter afstand gewaarborgd zal zijn. Na afloop zal de bar gesloten zijn en dient u het theater direct te verlaten. Indien gewenst kunt u nog gebruik maken van de route toilet.