Prof. Roeland Merks wint Noorderheide prijs

Ieder jaar reikt de Stichting Elise Mathilde Fonds in samenwerking met de Commissie Maatschappelijke Cohesie Noorderheide een prijs uit aan de Diligentia spreker die met zijn activiteiten op de langere termijn bijdraagt aan de maatschappelijke cohesie in Nederland. De prijs bestaat uit het beschikbaar stellen ‘om niet’ van Landgoed Noorderheide voor een retraite weekend van de onderzoeksgroep van de spreker.
De prijs voor de spreker van het afgelopen seizoen is gegaan naar prof. dr. R.M.H. (Roeland) Merks van Universiteit Leiden. Zijn lezing getiteld "Het modelleren van moleculen, cellen en weefsels: De wiskunde van ontwikkelingsbiologie" vond plaats op 18 januari 2020. Het overeenkomstige artikel en de video-opname staan in het Lezingenarchief.
Het bestuur feliciteert prof Merks van harte met de prijs en wenst hem en zijn groep een goed en succesvol weekend toe in het mooie landgoed. Tevens bedanken wij de Stichting Elise Mathilde Fonds en de Commissie Maatschappelijke Cohesie Noorderheide voor het al vele jaren aanbieden van deze unieke prijs. Tot nu toe werd dit telkens door ons lid, de heer Kiewiet de Jonge georganiseerd, maar hij heeft onlangs de fakkel overgedragen aan mevrouw Pien van der Hoeven van de stichting.

Prof. Roeland Merks

Interieur van het prachtige landgoed Noorderheide