Dr. Stef Lhermitte wint Noorderheide prijs 2022

Ieder jaar reikt de Stichting Elise Mathilde Fonds in samenwerking met de Commissie Maatschappelijke Cohesie Noorderheide een prijs uit aan de Diligentia spreker die met zijn activiteiten op de langere termijn bijdraagt aan de maatschappelijke cohesie in Nederland. De prijs bestaat uit het beschikbaar stellen ‘om niet’ van Landgoed Noorderheide voor een retraite weekend van de onderzoeksgroep van de spreker.
De prijs voor de spreker van het afgelopen seizoen is gegaan naar Dr. S.L.M. (Stef) Lhermitte van Technische Universiteit Delft. Zijn lezing getiteld "Antarctica: een onzeker zwaargewicht voor de zeespiegel" vond als Kennismakingslezing plaats op 13 september 2021 en genoot ruime belangstelling. De video-opname van de lezing staat tot ca. begin september 2022 op de pagina Recente video's, en staat daarna met het bijbehorende artikel in het Lezingenarchief.
Het bestuur feliciteert Stef Lhermitte van harte met de prijs en wenst hem en zijn groep een goed en succesvol weekend toe in het mooie landgoed. Tevens bedanken wij de Stichting Elise Mathilde Fonds en de Commissie Maatschappelijke Cohesie Noorderheide voor het al vele jaren aanbieden van deze unieke prijs. In het bijzonder gaat onze dank ook uit naar mevrouw Pien van der Hoeven van de stichting, zij is verantwoordelijk voor het contact tussen de Stichting en Diligentia.

Dr. Stef Lhermitte, TU Delft

Interieur van het prachtige landgoed Noorderheide