Uit het bestuur; coronamaatregelen nieuwe seizoen

In de bestuursvergadering van 28 mei 2020 is langdurig stilgestaan bij de maatregelen die we mogelijkerwijs moeten nemen als bij aanvang van het nieuwe lezingenseizoen in september de 1,5 m nog van kracht zijn, zoals alom wordt verwacht. De maatregelen gaan in afstemming met theater Diligentia en met inachtneming van de daar geldende regels, deze kunnen nog weer veranderen.

Onze uitgangspunten en huidige plannen:

  • In het 1,5 m regime kunnen slechts 70 – 100 mensen in de zaal plaats nemen tijdens een lezing.
  • De bar zal niet of in beperkte mate open zijn. Er is geen mogelijkheid om na afloop met een drankje na te praten in de foyer en bij binnenkomst moet iedereen gelijk de zaal in.
  • De lezingen kunnen doorgaan als gepland en zullen via internet gestreamd worden, gratis toegankelijk voor leden door inloggen op de website (net zoals u doet voor video’s achter wachtwoord).
  • Per lezing worden de beschikbare plaatsen in de zaal aangeboden aan de leden. U moet een plaats reserveren via de website als u de lezing in de zaal wilt volgen. U kunt niet ineens voor een heel seizoen reserveren, het gaat lezing voor lezing. We verwachten dat iedereen afwisselt tussen de mogelijkheid om in de zaal aanwezig te zijn en via de livestream thuis te kijken. Ook het bestuur zal haar aanwezigheid noodgedwongen beperken.
  • Er worden geen kaarten verkocht en ook zijn er geen introducékaarten beschikbaar, tenzij op het laatste moment blijkt dat er nog plaatsen over zijn. In plaats van kaarten voor de zaal kunnen niet-leden de livestream tegen betaling bekijken, dit gaat via de website, als gebruikelijk.
  • Voor de Kennismakingslezing op 21 september zal de livestream zonder restricties voor iedereen te bekijken zijn. U wordt aangemoedigd tegen die tijd het adres waarop de lezing dan verschijnt door te geven aan belangstellenden.
  • Plaatsreserveringen worden gecontroleerd aan de deur. Zonder reservering mag u niet naar binnen.
  • Iedereen zit apart, alleen leden uit een gezin mogen bij elkaar zitten in koppels van 2.
  • De videoweergave wordt interactief, dat wil zeggen dat in het vragenkwartier na afloop van de lezing ook vragen vanaf uw PC kunnen worden gesteld via een berichtje, waar de spreker dan op kan reageren. Zo is iedereen toch zo direct mogelijk betrokken bij de lezing.

Het bestuur is nu bezig om deze aanpak te implementeren en uit te testen, zoals gezegd gebeurt dat in afstemming met theater Diligentia en met inachtneming van de daar geldende regels. Mogelijk veranderen er nog details, dat laten we tijdig weten. We zijn maximaal bezig om het mooie programma dat op stapel staat, met zoals gebruikelijk 15 lezingen in het nieuwe seizoen, zodanig gebalanceerd aan te bieden, dat iedereen zo goed mogelijk aan zijn trekken komt.