Prof. Liesbeth de Lange wint Lewis Sheiner award

Vlak nadat zij op 19 oktober 2020 haar lezing over medicijngedrag in de hersenen voor ons had gehouden, kreeg prof. Liesbeth de Lange de prestigieuze Lewis B. Sheiner award van de ISoP (Internatonal Society of Pharmacometrics) toebedeeld. Deze onderscheiding wordt gegeven aan onderzoekers die uitzonderlijke resultaten behalen in het verlengde van het onderzoek van Sheiner op het gebied van farmacometrie, de wetenschap die zich bezighoudt met onderzoek van kwantitatieve medicatie.
De onderscheiding hield onder andere in dat zij een keynote lecture over haar werk mocht geven op het congres dat 2 weken na de lezing bij Diligentia gehouden werd in de Verenigde Staten. Vanwege corona geschiedde dit online, met inzet van de livestream apparatuur van Diligentia, vanwege onze goede videokwaliteit.
Het doet ons genoegen dat Diligentia de opname als een extra lezing aan de leden mag aanbieden.