Natuurkunde lezingen van ons onlangs overleden lid H.K. Bakker

Onder onze leden zijn er die niet alleen naar de lezingen in Diligentia komen, maar ook zelf lezingen verzorgen. Zo kwamen we naar aanleiding van het overlijden onlangs van ons lid, de heer H.K. Bakker, erachter dat hij een mooie staat van dienst heeft bij de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde – Delft, waarvan hij voorzitter is geweest. Natuurkunde was zijn lust en zijn leven en hij gaf diverse lezingen aan de hand van boeken en literatuurstudie. Op de website www.nvws-delft.nl zijn de slides van die lezingen te vinden:
Fysica en kosmologie“, met een bespreking van het boek van Lee Smolin “Time Reborn”.
Het cyclisch heelal
Planeetatmosferen, klimaat en broeikaseffect op aarde en zijn buurplaneten
Kosmologie, het uitdijend heelal“.
Exoplaneten en de Drakevergelijking“.
Bestaat anti-zwaartekracht en wat zou dat betekenen voor de kosmologie?“.