Noorderheideprijs 2023 gaat naar Dr. B.S. (Bernadette) de Bakker

Ieder jaar reikt de Stichting Elise Mathilde Fonds in samenwerking met de Commissie Maatschappelijke Cohesie Noorderheide een prijs uit aan de Diligentia spreker die met zijn of haar activiteiten op de langere termijn bijdraagt aan de maatschappelijke cohesie in Nederland. De prijs bestaat uit het beschikbaar stellen ‘om niet’ van Landgoed Noorderheide voor een retraite weekend van de onderzoeksgroep van de spreker.
De prijs voor de spreker van het afgelopen seizoen is gegaan naar Dr. B.S. (Bernadette) de Bakker van het AmsterdamUMC. Zij sprak op 21 november 2022 over "Nieuwste inzichten in de humane embryologie". De video-opname van de lezing staat tot ca. begin september 2023 op de pagina Recente video's, en staat daarna met het bijbehorende artikel in het Lezingenarchief.
Het bestuur feliciteert Bernadette de Bakker van harte met de prijs en wenst haar en de leden van haar groep Klinische Anatomie en Embryologie een goed en succesvol weekend toe in het mooie landgoed. Tevens bedanken wij de Stichting Elise Mathilde Fonds en de Commissie Maatschappelijke Cohesie Noorderheide voor het al vele jaren aanbieden van deze unieke prijs. In het bijzonder gaat onze dank ook uit naar mevrouw Pien van der Hoeven van de stichting, zij is verantwoordelijk voor het contact tussen de Stichting en Diligentia.

Bernadette de Bakker

Interieur van het prachtige landgoed Noorderheide