Prof. Schilthuizen wint Noorderheide prijs

Ieder jaar reikt de Stichting Elise Mathilde Fonds in samenwerking met de Commissie Maatschappelijke Cohesie Noorderheide een prijs uit aan de Diligentia spreker die met zijn activiteiten op de langere termijn bijdraagt aan de maatschappelijke cohesie in Nederland. De prijs bestaat uit het beschikbaar stellen ‘om niet’ van Landgoed Noorderheide voor een retraite weekend van de onderzoeksgroep van de spreker.
De prijs voor de spreker van het afgelopen seizoen is gegaan naar prof. dr. M. (Menno) Schilthuizen van Naturalis Biodiversity Center en Universiteit Leiden. Zijn lezing getiteld "Nieuwe diersoorten ontdekken met 'Citizen Science'" vond plaats op 2 december 2019. Het overeenkomstige artikel en de video-opname staan in het Lezingenarchief. Uit deze lezing sprak al duidelijk zijn gevoel voor samenwerking met anderen: de wetenschap wordt voor het grote publiek toegankelijk gemaakt door de mogelijkheid aan veldonderzoek mee te doen.
Het bestuur feliciteert prof Schilthuizen van harte met de prijs en wenst hem en zijn groep een goed en succesvol weekend toe in het mooie landgoed. Tevens bedanken wij de Stichting Elise Mathilde Fonds en de Commissie Maatschappelijke Cohesie Noorderheide voor het al vele jaren aanbieden van deze unieke prijs. Onze bijzondere dank gaat uit naar de heer Kiewiet de Jonge die dit telkens weer organiseert.

Prof. Menno Schilthuizen

Interieur van het prachtige landgoed Noorderheide